Šta to sve živi na nama, u nama, i oko nas?

paraziti

U nama živi ceo jedan mali univerzum!

Da li ste znali ?

Čovek predstavlja životno stanište neverovatno velikom broju živih stvorenja. Neka od tih stvorenja su paraziti, koji nas koriste kao domaćine, druga su korisni organizmi, bez kojih ne bismo mogli da opstanemo.

Ako posmatramo matematički, čovek je u manjini . Na oko 100 biliona telesnih ćelija koje čine organizam odrasle osobe, dolazi oko bilion mikroba. Oni u najvećem broju žive na koži, u ustima i u probavnom traktu, i imaju zapanjujuće osobine.

Skrivena bolest

Paraziti su skrivena bolest ,mogu se pojaviti bilo gdje u telu ,u svakome organu u tkivu i krvi. Paraziti mogu uzrokovati probleme koje oponašaju druge bolesti i prilikom dijagnoze bolesti dolazi do lažne dijagnoze.

Ne samo da kradu hranjive sastojke domaćina , oni prilikom probave istih proizvode karcinogene i otrovne materije .

Ukoliko se u organizmu zatekne kritična masa parazita počinju problemi sa organima : Jetrom i gušteračom te sa ostalim žlezdama koje nisu u stanju samostalno da očistie organizam od toksinskog otpada.

Za održavanje visokog nivoa imunog sistema organizma i zdravlja uopšteno, neophodno je u organizmu održavati biološku ravnotežu. To se postiže prvenstveno održavanjem antagonističkih parakrinih hormona u ravnoteži, uz dovoljnu količinu antioksidansa u organizmu, te dovoljnim protokom vode kroz organizam radi njegovog čišćenja od toksina i sprečavanjem lokalnih upalnih procesa.

Zato je veoma važno slediti ove savete: Redovno se čistiti od parazita jednom do dva puta godišnje. Uravnotežiti ishranu : umerena i raznovrsna sa svim potrebnim hranljivim sastojcima u odgovarajućoj količini i svakodnevno. Radi osiguranja optimalne biološke ravnoteže organizma , koja održava imunološki sistem na visokom nivou  i sprečava upalne procese.

Crevne bakterije

Bakterije ešerihije koli su prirodni stanovnik debelog creva. Neki sojevi proizvode otrove koji izazivaju teška oboljenja praćena dijarejom. Kada se ova bakterija razmnoži, lako dospeva u urogenitalni trakt i izaziva teške upale koje se dugo leče.

Pantljičara

Pantljičare su parazitski pljosnati crvi .Telo im je izduženo, spljošteno i podeljeno na veliki broj članaka. Odrasle jedinke žive u crevu čoveka i izazivaju teška oboljenja jer su veoma patogene. Ovaj parazit se u kači za zid creva svog domaćina hvataljkama smeštenim na glavi. Može da naraste do 10 metara.

Bakterije caruju

70.000.000.000.000 bakterija živi u čovekovom debelom crevu i potpomaže varenje. 100.000 bakterija udahnemo svakodnevno i one prodiru do naših unutrašnjih disajnih puteva 100.000.000 bakterija 300 različitih vrsta prisutno je u usnoj šupljini 300.000.000 toliko se bakterija u proseku nalazi na koži odrasle osobe.

Paraziti najčešće se unose u telo oralnim putem

Paraziti napadaju i mozak: Paraziti ozbiljno narušavaju psihičko stanje čoveka, ispoljava se obično kao nervoza ali i kao ozbiljnija stanja. Dugotrajno prisustvo parazita u organizmu dovodi do psihičke istrošenosti. Kod čoveka se pojavljuju razni strahovi, uznemirenost, bespomoćnost, košmari, loš i nemiran san, javlja se sindrom stalnog umora, povećana razdražljivost.

Paraziti napadaju mišiće i pokretne delove tela, što smanjuje želju čoveka za kretanjem i bavljenje sportom, fizičkim radom, javlja se lenjost, što onda usporava i ostale procese u organizmu, a to je upravo ono što parazitu treba.

Paraziti mehanički pritiskaju krvne sudove, žučne puteve, jetru, mozak, pluća, i srce čime ometaju pravilni rad i njihovu funkciju.

Paraziti aktivno uništavaju silicijum, što predstavlja smrtnu opasnost za čoveka.

Paraziti uništavaju normalnu crevnu floru, što izaziva razvoj štetnih mikroorganizama Paraziti koriste vitamin B12, A, smanjuju rezerve vitamina C, ometaju preuzimanje hranljivih materija što dovodi do usporavanja rasta i razvoja deteta. “Jedu” eritrocite i leukocite, vitamine i mikro-elemente.

Paraziti narušavaju PH krvi. Paraziti izlučuju mlečnu kiselinu, masnoću i druge toksine pa u većoj količini truju cjeli organizam.

Paraziti slabe imunitet i pripremaju podlogu za teške infekcije: koje mogu uzrokovati karcinom.

BROJKE I ČINJENICE

30% posto parazita živi u probavnom sistemu našeg organizma dok drugi 70% živi u ostalim delovima našeg tela: krvi, mišićno tkivo, reproduktivni organi, jetra, pankreas, pluća, organi za varenje, mozak, oči, sinusna šupljina.

Takođe uspoljnim delovima našeg tela: ušna šupljina, teme ostali delovi kože, te u najvećem broju pazuha, prepone, oko analnog otvora, i na nogama. Postoji preko 1000 vrsta parazita koji žive u ljudskom telu i na njemu.

Bakterije, virusi i gljivica (plesni, kvasci) svi su kategorija parazita. 70% svih parazita koji mogu da žive u ljudskom telu su mikroskopski – samo 30% su vidljivi golim okom.

Antiparazitni program Vidar

Mnogo je ljudi koji su prošli kroz naš Antiparazitni program Vidar, odnosno program Antiparazitnog čišćenja. Nakon toga osetili su olakšanje kao da su skinuli veliko breme koje je uticalo na njihovu psihu. Vratilo im se raspoloženje i energija, volja da se upuste u nove poduhvate i životne izazove.

Iskoristite ovaj period kako bi vratili životni elan i ojačali svoj oslabljeni imunitet.

paraziti u telu
Antiparazitni komplet kapsule
Ako Vam se ovaj tekst svideo, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama

Pin It on Pinterest

Korpa
Fali još 8,900.00 RSD u korpi do besplatne dostave
Whatsapp Viber