Koja su neželjena dejstva hemijkih lekova protiv parazita?

sintetički lekovi protiv parazita

I kakvu štetu mogu naneti našem organizmu !

 

U apotekama nam se nudi klasična antiparazitna terapija za lečenje čoveka od raznih parazita sintetičkog porekla. Veliki je broj različitih lekova koji su kratkoročno efikasni ali veoma  štetni  pri nekoj dužoj primeni. Verovatno su vam poznati : soltrik, tiabendazol, purodone, mebendazol, vermox, levamizol, albendazol, medamin, itd.

Kratkoročni i nepotpuni  efekti ovih lekova navode ljude da nam se obrate za  pomoć i zatraže kvalitetan antiparazitni komplet koji će efikasno i temeljno obaviti posao.

Najbolja sredstva za čišćenje od parazita su biljni antiparazitni preparati.

Kod parazitnih infekcija (invazija parazitima) hemijski  lekovi NE POMAŽU! Evo i objašnjenja :

Sirup Soltrik ( ili u veterini poznat kao mebendazol)  koji se široko koristi i kod odraslih i kod dece.

U veterini  se koriste male doze i to jednokratno zbog toksičnosti!

Razmislite dobro, da li vi takav lek želite koristiti, ili ga davati svojoj deci? Pogotovo kada postoje biljni preparati, delotvorniji i bezopasni po zdravlje.

Navedeni hemijskii lekovi protiv parazita imaju toksično dejstvo na ceo organizam, naročito na ćelije krvi, jetru i imuni sistem,

Oni  uništavaju samo odrasle jedinke crevnih parazita. Što je najvažnije – hemijski lekovi NE podižu antiparazitni imunitet, tj. ne stvaraju normalnu, blago-alkalnu sredinu telesnih tečnosti u kojoj se tada ne mogu razvijati ni paraziti ni gljivice.

Ovi hemijski lekovi, iako imaju kratkoročno dejstvo, smanjuju alkalnost unutrašnje sredine organizma a time kasnije omogućavaju razvoj mnogih patogenih mikroorganizama. Upravo zbog toga se ponovo javljaju posle nekog vremena nove invazije parazitima.

Opasnost od primene hemijskih lekova protiv parazita koju treba istaći

  1. Antiparazitni lekovi i pored svoje visoke efikasnosti, deluju samo na odrasle parazite i to crevne, dok larve i jaja ostaju netaknuti i kroz neko vreme, problem se ponovo javlja.

Paraziti u tkivima ili u ćelijama, koji su daleko opasniji, ostaju nepovređeni.

  1. Navedeni lekovi protiv parazita su veoma toksični, tako da osim delovanja na parazite deluju štetno i na našu jetru i ceo organizam čoveka. Nakon “lečenja” ovakvim lekovima, naša jetra  biva veoma kompromitovana i oslabljena još manje sposobna da odoli novoj najezdi parazita koji će se razviti iz zaostalih larvi i jaja, ili unetih iz spoljne sredine.

 SIntetički antiparazitni lekovi, ne jačaju antiparazitni imunitet

Koja je onda svha njihove primene?

ANTIPARAZITNA TERAPIJA  treba da ima jedan cilj – da osposobi organizam da se samostalno bori protiv patogenih orgnizama, parazita. Da spontano održava ravnotežu i snažan imunitet.

Nažalost ovi lekovi to NE rade!

Ovi lekovi ne vrše detoksikaciju organizma., zbog svoje toksičnosti smanjuju imunitet organizma.

Već znamo da nas od parazita, i drugih mikroorganizama može štititi samo naš imuni sistem, i stoga posle primene ovakve vrste lečenja organizam ostaje bez zaštite od daljih zaraza, i čovek postaje sve više zavistan od primenjene  sintetičkih lekova.

Mnogi sintetički antiparazitni medikamenti izazivaju razne alergijske reakcije.

Ovi preparati imaju široki spektar toksičnosti i za uzvrat niz neželjenih dejstava naročito kada se primenjuje kod dece.

Ponovni tretmani se stoga ne preporučuju. Ako se primena albendazola ponovi, ili traje više od nedelju dana, onda se jetra može nepovratno povrediti.

Kao što smo napomenuli ovi  lekovi ne deluju na jaja i larve parazita, tako da se kroz neko vreme paraziti opet razviju, ali sada uz jaču invaziju, jer je funkcija jetre i imunog sistema oslabljena njihovom prethodnom primenom.

Pod dejstvom sintetičkih lekova paraziti migriraju iz organa koje nastanjuju na nova mesta u organiznu, što dovodi do opšteg narušavanja zdravlja i dopunskih povreda organa i tkiva.

Mogu da izazovu i kandidijazu.

Paraziti su složeni organizmi i prilagodjavaju se , razvijaju otpornost koju prenose  na svoje potomstvo. Krajnji rezultat  je da takve sintetičke terapije naruše organizam čoveka i pripreme ga za još veću aktivnost parazita, i pojavu teških hroničnih oboljenja.

Na koji način primena sintetički antiparazitnih lekova slabi imunitet ?

70% imunološkog tkiva se nalazi u našim crevima, zbog toga je normalna mikroflora – prava zaštita, njen je osnovni zadatak neutralizacija i izbacivanje toksina.  Sintetička sredstva oštećuju rad creva, stanje mikroflore.

Hemijska sredstva oštećuju jetru, organ koji igra najvažniju ulogu u stvaranju zaštitne snage organizma.

Kod jako izražene invazije parazita neophodno je primeniti efikasnu biljnu terapiju – Antiparazitni program VIDAR. Biljni komplet koji vam omogućava da efikasno eliminišete više od sto vrsta parazita. Tokom 42 dana čišćenja , na prirodan način i bez neželjenih efekata, eliminisaćete parazite I larve, jajašca, kako se problem ne bi ponavljao.

Preoručuje se redovno čišćenje od parazita, dva puta godišnje, kao postupak za održavanje dobrog zdravlja.

Antiparazitni komplet VIDAR možete poručiti preko našeg sajta.

crevni paraziti
Antiparazitni komplet kapsule
Ako Vam se ovaj tekst svideo, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama

Pin It on Pinterest

Korpa
Fali još 8,900.00 RSD u korpi do besplatne dostave
Whatsapp Viber