U zdravom telu zdrav duh!

Imunitet i zdravlje

Naša psiha može biti ugrožena ukoliko je organizam “zasićen” parazitima (virusima, gljivicama, bakterijama…)

Konstantan stres, kome je naše telo izloženo svakodnevno, neodgovarajući način ishrane i uopšte, pogrešan način života dovodi postepeno do slabljenja imunog sistema organizma. Osim toga, imuni sistem organizma u značajnoj meri ugrožavaju razni paraziti koje upravo nesvesno unosimo u naš organizam a koji se dalje, nastanjuju u unutrašnjim organima (jetra, creva, srce, mozak…).

Jasno je da odbranu od parazita ne možemo kontrolisati ukoliko je naš imuni sistem oslabljen. Osim telesnih znakova  koji postaju očigledni (nelagodnost, bolovi, problemi sa organima koji su postali stanište parazita) neretko dolazi i do pojave bezvoljnosti, depresije, anksioznosti, agresivnog ponašanja, nesanice…

Da bi smo sprečili ovakav scenario po naše zdravlje, dovoljno je da brinemo na vreme o svom telu, samo onoliko koliko mu dugujemo- povremeno čistiti organizam od parazita ANTIPARAZITNOM TERAPIJOM.

Kao primer, poznata su istraživanja dr Turhana Kanlija profesora integrativne neurologije, koji insistira na menjanju koncepta depresije kao emocionalnog poremećaja, konceptom depresije kao nekog oblika zarazne bolesti, odnosno bolesti koja je u osnovi izazvana nekom vrstom parazita, virusa ili bakterija.

Jedna studija, pokazala je da je prisustvo BVD virusa (virus Borna bolesti) čak 3.25 češće kod depresivnih ljudi u odnosu na ne-depresivne. Zatim, studija Mišel Eriksen Benrosa rađena na Univerzitetu u Danskoj, zasnovna je na medicinskim podacima iz 3,56 miliona Danaca a od toga, kod 90.000 njih, registrovana je depresija ili bipolarni poremećaj. U njegovim istraživanjima pokazalo se da je rizik od razvoja nekog mentalng poremećaja čak 62% veći ukoliko je pretrpljena neka ozbiljna infekcija.

Zapravo, pojava osećanja i stanja, poput  neobjašnjive tuge, osećaja unutrašnje praznine, iscrpljenosti, poremećaja razmišljanja, razdražljivosti, poremećaja spavanja…koja su propratna stanja depresije, veoma su česta ukoliko je organizam “zasićen” parazitima (virusima, gljivicama, bakterijama…) koji ga iscrpljuju ili eventualno “obogaćuju” svojim izlučevinama u vidu mikotoksina. Depresija kao bolest je ozbiljna, čak u određenim slučajevima može biti i jako opasna, te stoga zahteva stručno lečenje koje podrazumeva primenu dokazanih oblika psihoterapije. Pored toga, primenjive su i brojne metode i tehnike koje izuzimaju primenu antidepresiva, kao na primer, metode za savladavanje stresa, tehnika

transcendentalne meditacije i sl. Ovakvim pristupom, dolazimo do ključne krilatice koju su još stari Latini koristili “U zdravom telu, zdrav duh”! Dakle, da bismo zaokružili proces oslobađanja našeg organizma od patogenih parazita kao celishodan i uspešan, neophodno je delovati u pravcu uništenja parazita ANTIPARAZITNOM TERAPIJOM.

Potrebno je i uravnotežiti ishranu, unositi vodu u dovoljnim količinama, voditi antistresan način života, boraviti više u prirodi, baviti se umereno telesnim aktivnostima, koristiti prirodne preparate kao što je antiparazitna terapija…

Pin It on Pinterest

Korpa
Fali još 8,900.00 RSD u korpi do besplatne dostave
Whatsapp Viber