Toksoplazmoza i hormonalni disbalans …

toksolazmoza i app

toksoplazmoza – dovodi do hormonalnog disbalansa i poremećaja metabolizma.

Toksoplazma (Toxoplasma gondi) – nepoželjna je za vreme trudnoće, takođe je uzročnik mnogih oboljenja. Toksoplazmoza predstavlja oboljenja koje izazivaju protozoe – jednoćelijski organizmi koji se nalaze i razmnožavaju u najrazličitijim delovima ljudskog organizma.

Danas se mnoga oboljenja pogrešno dijagnostikuju i prepisuju se razne i to pogrešne terapije koje ne rešavaju uzrok bolesti, a uzročnik je jedan – Toksoplazma gondi.

Uticaj parazita toksoplazme na organizam čoveka: Napad na organizam se dešava pri najmanjim promenama u našem telu kao što su: stres, psihički napori, prehlada, izloženost negativnim mikrotalasnim i jonizujućim zračenjima, trovanje i dr.

Toksoplazmoza bukvalno senzibiliše svaku našu ćeliju, koje više ne vide parazita kao neprijatelja i puštaju ga u sebe.Napada nervni sistem, počev od nervnih završetaka. Na njima pojede mijelinovu opnu, i dalje povredjuje i sve druge nerve, neurone kičmene moždine i mozga. Toksoplazma deluje negativno na imuni sistem.

Napada i povredjuje naš glavni sistem adaptacije i preživljavanja u ovom svetu-sve žljezde endokrilnog sistema, uključujući i hipofizu i nadbubrežne žljezde. Što dovodi do hormonalnog disbalansa i poremećaja metabolizma.

Takođe pokreće autoimune i autoalergične procese.Deluje i na nivou DNK tako što beleži razvoj oboljenja, i obezbedjuje njihovo nasledjivanje kod potomaka.Može se ustanoviti i negativno delovanje toksoplazme na energetskom nivou. Antiparazitni program  Vidar – čišćenje organizma se uspešno primenjuje protiv toksoplazme.

 Nažalost mnogi specijalisti na to ne obraćaju pažnju, a neki o tome i ne znaju. Tako se pojavljuje veliki skup različitih oboljenja koja savremena medicina razmatra odvojeno. Naravno da u formiranju bolesti imaju ulogu i drugi mikroorganizmi, ali nijedan od njih nema tako snažan razarajući uticaj, kao što radi toksoplazma.

U svetu se ozbiljnije pristupa ovom problem.

Kako protiv toksoplazme?

Na prvom mestu je lična higijena, kako spoljašnja tako i unutrašnja. Pod unutrašnjom higijenom podrazumevamo redovno ANTIPARAZITNO ČIŠĆENJE organizuma, posebno kod onih ljudi koji su izloženi većem riziku tj. poseduju kućne ljubimace, imaju malu decu, rade sa zemljom i životinjama itd.).Ukoliko imate planiranu hiruršku intervenciju ili pre začeća deteta (oba roditelja) treba izvršiti čišćenje organizma od parazita.

Antiparazitni program VIDAR u značajnoj meri eliminiše toksoplazmu, svodeći njeno prisustvo na nivo kojim se zatim naš imuni sistem može izboriti. Ne možemo da iskorenimo TOKSOPLAZMU ali to i nije potrebno, vazno je držati je pod kontrolom.

parazit-APP
paraziti u nama

Ako Vam se ovaj tekst svideo, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama

Pin It on Pinterest

Korpa
Fali još 8,900.00 RSD u korpi do besplatne dostave
Whatsapp Viber