Paraziti na otvorenim bazenima i kupalištima ?

Paraziti i psiha

Leto je vreme kada mnogi od nas uživaju u osveženju na otvorenim bazenima i kupalištima. Međutim, upravo ti popularni letnji užici mogu nositi rizik od neželjenih susreta sa parazitima. Voda u bazenima, ako nije pravilno tretirana, može postati idealno stanište za razne parazite koji mogu izazvati zdravstvene probleme. Zato je važno da budete svesni rizika i preduzmete korake kako biste zaštitili svoje zdravlje.

Na otvorenim bazenima i kupalištima možete se susresti sa različitim vrstama parazita, kao što su:

  1. Giardia lamblia: Ovaj parazit izaziva giardijazu, bolest koja se manifestuje prolaznim gastrointestinalnim problemima, kao što su dijareja, mučnina i grčevi u stomaku.
  2. Cryptosporidium: Izaziva kriptosporidiozu, bolest koja takođe dovodi do gastrointestinalnih tegoba. Ovaj parazit je otporan na hlorisanje, što ga čini posebno opasnim u bazenima.
  3. Enterički virusi: Mogu izazvati razne vrste gastroenteritisa, što može dovesti do povraćanja, dijareje i dehidracije.

Kako se zaštititi?

  • Higijena pre ulaska u bazen: Uvek se tuširajte pre ulaska u bazen kako biste smanjili unos bakterija i parazita.
 
  • Izbegavajte gutanje vode: Pokušajte da ne gutate vodu iz bazena jer ona može sadržati štetne mikroorganizme.
  • Pravilno održavanje bazena: Uverite se da bazen koji posećujete redovno prolazi kroz odgovarajući tretman vode.

Antiparazitni program VIDAR

Ako ste česti posetilac otvorenih bazena i kupališta, preporučujemo vam naš antiparazitni program VIDAR kao dodatnu meru zaštite i prevencije.

 

Prednosti antiparazitnog programa VIDAR:

  • Efikasno čišćenje organizma: Program temeljno čisti organizam od parazita u svim fazama njihovog razvoja.
  • Povećanje energije: Nakon sprovedenog programa, korisnici osećaju povećanje energije i vitalnosti.
  • Podrška imunološkom sistemu: Program jača imunološki sistem, čime pomaže organizmu da se bolje brani od budućih infekcija.

Kako koristiti antiparazitni program VIDAR?

Program traje 42 dana i sastoji se od uzimanja prirodnih preparata koji su dizajnirani da eliminišu parazite iz vašeg tela. Naša jedinstvena receptura obuhvata biljke poznate po svom antiparazitnom delovanju, a jednostavna je za upotrebu i ne zahteva specijalne uslove.

Zaključak

Zaštita od parazita na otvorenim bazenima i kupalištima je ključna za očuvanje vašeg zdravlja tokom letnjih meseci. Uz odgovarajuće higijenske mere i antiparazitni program VIDAR, možete uživati u osvežavajućem plivanju bez brige o parazitskim infekcijama.

 

Za više informacija o antiparazitnom programu VIDAR i kako da ga naručite, posetite našu online prodavnicu ili nas kontaktirajte na telefon 060-08-51-088.

S poštovanjem,
Vaš čuvar zdravlja VIDAR

Ako Vam se ovaj tekst svideo, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama

Pin It on Pinterest

Korpa
Fali još 8,900.00 RSD u korpi do besplatne dostave
Whatsapp Viber