TOKSOPLAZMOZA - dovodi do hormonalnog disbalansa i poremećaja metabolizma

Blog » TOKSOPLAZMOZA - dovodi do hormonalnog disbalansa i poremećaja metabolizma

Toksoplazma (Toxoplasma gondi) - nepoželjna za vreme trudnoće, takođe je uzročnik mnogih oboljenja. Toksoplazmoza predstavlja oboljenja koje izazivaju protozoe - jednoćelijski organizmi koji se nalaze i razmnožavaju u najrazličitijim delovima ljudskog organizma.
Danas se mnoga oboljenja pogrešno dijagnostikuju i prepisuju se razne i to pogrešne terapije koje ne rešavaju uzrok bolesti, a uzročnik je jedan - Toksoplazma gondi.Antiparazitni program  čišćenje organizma

Uticaj parazita toksoplazme na organizam čoveka:Napad na organizam se dešava pri najmanjim promenama u našem telu kao što su: stres, psihički napori, prehlada, izloženost negativnim mikrotalasnim i jonizujućim zračenjima, trovanje i dr.

Toksoplazmoza bukvalno senzibiliše svaku našu ćeliju, koje više ne vide parazita kao neprijatelja i puštaju ga u sebe.Napada nervni sistem, počev od nervnih završetaka. Na njima pojede mijelinovu opnu, i dalje povredjuje i sve druge nerve, neurone kičmene moždine i mozga. Toksoplazma deluje negativno na imuni sistem.

Napada i povredjuje naš glavni sistem adaptacije i preživljavanja u ovom svetu-sve žljezde endokrilnog sistema, uključujući i hipofizu i nadbubrežne žljezde. Što dovodi do hormonalnog disbalansa i poremećaja metabolizma.

Takođe pokreće autoimune i autoalergične procese.Deluje i na nivou DNK tako što beleži razvoj oboljenja, i obezbedjuje njihovo nasledjivanje kod potomaka.Može se ustanoviti i negativno delovanje toksoplazme na energetskom nivou.antiparazitni program protiv toksoplazme

antiparazitni program VidarNažalost mnogi specijalisti na to ne obraćaju pažnju, a neki o tome i ne znaju. Tako se pojavljuje veliki skup različitih oboljenja koja savremena medicina razmatra odvojeno. Naravno da u formiranju bolesti imaju ulogu i drugi mikroorganizmi, ali nijedan od njih nema tako snažan razarajući uticaj, kao što radi toksoplazma.

U svetu se ozbiljnije pristupa ovom problemu, [to se može videti na ovom snimku   https://www.youtube.com/watch?v=jcTAhWVEJsc


Kako protiv toksoplazme?


Na prvom mestu je lična higijena, kako spoljašnja tako i unutrašnja. Pod unutrašnjom higijenom podrazumevamo redovno ANTIPARAZITNO ČIŠĆENJE organizuma, posebno kod onih ljudi koji su izloženi većem riziku tj. poseduju kućne ljubimace, imaju malu decu, rade sa zemljom i životinjama itd.).Ukoliko imate planiranu hiruršku intervenciju ili pre začeća deteta (oba roditelja) treba izvršiti čišćenje organizma od parazita.
Antiparazitni program VIDAR u značajnoj meri eliminiše toksoplazmu, svodeći njeno prisustvo na nivo kojim se zatim naš imuni sistem može izboriti. Ne možemo da iskorenimo TOKSOPLAZMU ali to i nije potrebno, vazno je držati je pod kontrolom. 

VidarINFORMACIJE