Svi mi imamo parazite u sebi

Blog » Svi mi imamo parazite u sebi

Svi mi imamo parazite u sebi. Praktično  nije moguće ne doći u kontakt s njima; oni su  gotovo svuda, od hrane do naših tepiha .
Paraziti će uvijek biti prisutni; oni su deo ciklusa života. Zdrave osobe ih takođe imaju, razlika je u tome što oni ne uzrokuju štetu. Ono što ne želimo je infekcija parazitima. Da bi ih držali pod kontrolom, moramo imati jak imuni sistem.
Paraziti vole loša okruženja - lošu hranu, misli i emocije. Naša preporuka  svima je da se očiste od parazita jednom ili dva puta godišnje. Kako bi se sačuvali od njihovog štetnog uticaja, moramo održavati čistoću unutar tela - jer kada se jednom  zarazite, paraziti počinju da se razmnožavaju velikom brzinom .
Na primjer, gliste mogu položiti 300.000 jaja u jednom danu! Crvi mogu da narastu i dostignu i dužinu od 30 metara. Jednostanične amebe se  mogu nastaniti u mozgu. Niko nije sasvim imun pa čak i najzdravije osobe. Možemo, međutim, da naše telo  održavamo u dobrom stanju kroz redovno čišćenje od parazita.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeste li znali da je metilj jetre uzročnik raka? Obično ni ne znamo da ih imamo, a naravno, oni postaju toliko mnogobrojni da je teško izbeći simptome.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paraziti mogu biti stvarni uzrok najmisterioznijih bolesti.

Ovo su neki od najčešćih simptoma povezanih s infekcijom parazita:
    Poremećaji raspoloženja: depresija, anksioznost, samoubilačke misli, razdražljivost
    Jaka glad za slatkišima deficit gvožđa - anemija. Crvi mogu stvoriti dovoljni gubitak krvi i da uzrokuju anemiju ili nedostatak gvožđa.
    I kožne bolesti kao što su urtikarija, osip, ekcem, svrbež, dermatitis, akne, čirevi, rane,    ozlede, itd.
    Gljivične infekcije, kao što je Kandida
    Krvarenje zubnog mesa
    Glavobolja
    Uznemirenost ili teskoba
    Nervoza - otpadni proizvodi od parazita iritiraju naš nervni sistem.

    Škripanje  zubima  tokom spavanja
    Alergije na hranu / osjetljivost na hranu
    Anoreksija
    Seksualna disfunkcija kod muškaraca / menstrualni problemi kod žena
    Kroniči umor
    Postojani probavni problemi (grčevi, nadutost, itd)
    Bol / ukočenost
    Problemi s disanjem.
    Svrbež - posebno oko usta, nosa i anusa
    Problemi s memorijom

Vrste parazita i njihov uticaj na imuni sistem:
Ovo su samo neke vrste parazita :

Rudarske gliste. Ovaj parazit pogađa više od 700 miliona ljudi. Ova infekcija je kompleksna kombinacija zaštitnih i patološkog imuno odgovora. Larve rudarskih glista prodiru u kožu. Mladi crvi koriste svoje zube da se zakače na stijenk crijeva i hrane se krvlju. Simptomi infekcije su nedostatak gvožđa, bol u stomaku, gubitak apetita, manjak proteina, suva koža i kosa, iritacija kože, natečen trbuh i na kraju utkazivanje srca.
Pljosnati crvi. Oni se nalaze u bešici, krvi, jetri, plućima, bubrezima i crevima. Ljudske infekcije pljosnatim crvima su više od 250 miliona širom sveta. Oni mogu izazvati ozbiljne bolesti gastrointestinalnog trakta i bešike.
Crvi. Oni mogu živjeti deset godina u ljudskom crevu. Neki crvi mogu postaviti maksimalno milion jaja dnevno.

 

 

Crevne gliste. Ovaj tip parazita može položiti 200.000 jaja dnevno i narasti do dužine od 15 m. Procene govore da je  milijarda ljudi zaražena ovom vrstom glista. Simptomi su gornji bolovi u želucu, astma, nesanica, upala slepog creva, peritonitis, groznica, gubitak težine i osip zbog sekreta ili otpadnih produkata crva.
Veliki broj njih može izazvati začepljenje gastrointestinalnog trakta i krvarenja pri prodiranju kroz zid creva, gnojne upale u jetri, hemoralgijski pankreatitis, gubitak apetita i slabu apsorpciju hrane.


Enterobioza. Enterobiozom je zaraženo jedno od svakih petoro dece. Simptomi mogu uključivati ​​svrbež i iritaciju anusa ili vagine, probavne smetnje, nesanicu, razdražljivost ili nervozu. Oni također mogu da ne pokazuju nikakve simptome.
Ženski paraziti mogu ispuzati iz anusa i položiti oko 15.000 jaja dnevno.
Trihuridi. Ove infekcije se procjenjuju na nekoliko stotina miliona u svetu. Simptomi trihurida su krvava stolica, bol u donjem delu trbuha, gubitak težine, rektalni prolaps, mučnina i anemija.

 

Trihuridi  Ove infekcije se procjenjuju na nekoliko stotina miliona u svetu. Simptomi trihurida su krvava stolica, bol u donjem delu trbuha, gubitak težine, rektalni prolaps, mučnina i anemija.


Pljosnati crvi  Oni se nalaze u bešici, krvi, jetri, plućima, bubrezima i crevima. Ljudske infekcije pljosnatim crvima su više od 250 miliona širom sveta. Oni mogu izazvati ozbiljne bolesti gastrointestinalnog trakta i bešike.

Crvi  Oni mogu živjeti deset godina u ljudskom crevu. Neki crvi mogu postaviti maksimalno milion jaja dnevno.
 

Antiparazitni program VIDAR , koji je izrađen po originalnoj recepturi Dr. Hulde Klark,  je visoko efikasan u borbi protiv velikog broja parazita. To je holistički pristup koji ne samo da uništava parazite, već normalizuje hemijski sastav krvi, smanjuje tumor markere i vraća zdravlje.

Preporučuje se za:
    Oslobađanje tela od teških metala, masti i otpadnih produkata metabolizma.
    Podržava aktivnost cirkulacijskog i limfnog sistema  ćelija i tkiva u telu.
    Poboljšava rad probavnog, urinarnog, disajnog i imunološkog sistema, kao i autonomnog.
    Pomaže u borbi  protiv tumorskih formacija.
    Bolesti kao što je dijabetes, neplodnost, prostatitis, migrena, bolesti mišićno-koštanog sustava, PMS-a, menopauze, psorijaza, visokog krvnog  pritiska, čira na želucu, kolitisa, cistitisa i drugih.
    Ukupno tonirajuće dejstvo.


INFORMACIJE