Kako da vratite u ravnotežu vaš sistem za varenje!

Blog » Kako da vratite u ravnotežu vaš sistem za varenje!

Želudac je mišićno tkivo sa sluznom oblogom. Ova obloga luči želučani sok, kao što su hlorovodonična kiselina i pepsin, koji pomažu u daljoj probavi hrane.  Sam pogled na hranu i miris hrane, dovode do porasta izlučivanja  želudačnih sokova. Loše navike, poput žvakanja žvake, neprestano stmulišu i varaju želudac da pomisli da je hrana na putu, a mogu izazvati probleme. Takođe, meso, naročito govedina i svinjetina, gotovo je neprobavljivo i zahteva neprekidni porast kiseline, što može da dovede do stvaranja  čira na želucu i dvanestopalačnom crevu, uništavanje  tkiva i stvaranje rana u želucu . Na kraju želuca nalazi se pilornični ventil koji zadržava sadržaj u želucu sve dok ga dovoljno ne preradi kako bi mogao nastaviti dalje
Ukoliko patite od bolesti  refluksa i gastritisa, najverovatnije  ste  pod stresom (stres uzrokuje povećanje želudačnih sokova ). Ako pijete gazirana pića, kafu, čaj, alkohol, i gaziranu vodu, ovo čini vaš problem još težim. Treba dobro paziti na sve što konzumirate !
Biljna mešavina GASTROMAG vam može pomoći kod regulisanja problema sa želucem.
GASTROMAG je biljni preparat koji se sastoji od velikog broja pažljivo odabranih biljaka, koje blagotvorno i isceljujuće deluju na kompletan digestivni trakt, sluzokožu želuca i creva. Preparat je specijalno pripremljen po ajurvedskim principima - od naših domaćih biljaka. Umiruje i isceljuje upale sluznice usta, jednjaka, želuca i debelog creva. Ima veoma važnu ulogu u lečenju celog  sistema za varenje, takođe upale debelog creva (kolitisa), proliva. Zacjeljuje ranice na želucu i dvanaestopalačnom crevu, normalizuje rad jetre i lučenje zuči. Zahvaljujući antiinflamatornom dejstvu flavonoida Gastromag smiruje i leči upale. Dobar je biljni antispazmatik (razbija grčeve). Smanjuje kiselost organizma.
Kada budete  uravnotežili vaš probavni sistem primenom biljnog preparata GASTROMAG  ,  bilo bi dobro da uradite Antiparazitno čišćenje sa ANTIPARAZITNIM PROGRAMOM -Vidar. Kako bi ste pomogli vašoj fiziologiji da se vrati u ravnotežu i ojačali imuni sistem. Pomogli detoksikaciju vašeg organizma.
Ne treba jesti PREVIŠE hrane u jednom obroku. Zato smanjite obroke . Ukoliko Jedete hranu koju NE MOŽETE PROBAVITI, tada  se vaš želudac puni kiselinom i peče , sluzokoža jednjaka je iziritirana,  želudac boli! Najbolje je da počnete sa jednostavnim vegetarijanskim obrocima.
Kada se jede hranu koja je teško probavljiva, ili  se prave loše kombinacije hrane, vaš želudac proizvodi sve više i više kiseline pokušavajući probaviti ovuj hranu. Na isti način vaša žučna kesa ispušta sve više žuči da bi se probavila  hrana koju ste pojeli. Sa svom ovim probavnom kiselinom , neprobavljena hrana počinje probavljati vas i spaljuje vašu sluzokožu želuca- gastritis. Tada  se dešava refluks kiseline i refluks žuči. Tokom dužeg perioda će ovaj poremećaj spaliti i stvoriti rupu u tvom želucu i sluzokoži jednjaka. Čak s vremenom ovo može izazvati i kolitis ili upalu i naneti štetu vašem grlu.
Gastromag


INFORMACIJE