Paraziti se najčešće unose u telo oralnim putem

Blog » Paraziti se najčešće unose u telo oralnim putem

Paraziti najčešće se unose u telo oralnim putem

BROJKE I ČINJENICE
30% posto parazita živi u probavnom sistemu našeg organizma dok drugi 70% živi u ostalim delovima našeg tela: krvi, mišićno tkivo, reproduktivni organi, jetra, pankreas, pluća, organi za varenje, mozak, oči, sinusna šupljina. Takođe uspoljnim delovima našeg tela: ušna šupljina, teme ostali delovi kože, te u najvećem broju pazuha, prepone, oko analnog otvora, i na nogama. Postoji preko 1000 vrsta parazita koji žive u ljudskom telu i na njemu. Bakterije, virusi i gljivica (plesni, kvasci) svi su kategorija parazita. 70% svih parazita koji mogu da žive u ljudskom telu su mikroskopski - samo 30% su vidljivi golim okom.
Paraziti napadaju i mozak: Paraziti ozbiljno narušavaju psihičko stanje čoveka, ispoljava se obično kao nervoza ali i kao ozbiljnija stanja. Dugotrajno prisustvo parazita u organizmu dovodi do psihičke istrošenosti. Kod čoveka se pojavljuju razni strahovi, uznemirenost, bespomoćnost, košmari, loš i nemiran san, javlja se sindrom stalnog umora, povećana razdražljivost. Paraziti napadaju mišiće i pokretne delove tela, što smanjuje želju čoveka za kretanjem i bavljenje sportom, fizičkim radom, javlja se lenjost, što onda usporava i ostale procese u organizmu, a to je upravo ono što parazitu treba. Paraziti mehanički pritiskaju krvne sudove, žučne puteve, jetru, mozak, pluća, i srce čime ometaju pravilni rad i njihovu funkciju.
Paraziti aktivno uništavaju silicijum, što predstavlja smrtnu opasnost za čoveka.
Paraziti uništavaju normalnu crevnu floru, što izaziva razvoj štetnih mikroorganizama Paraziti koriste vitamin B12, A, smanjuju rezerve vitamina C, ometaju preuzimanje hranljivih materija što dovodi do usporavanja rasta i razvoja deteta. "Jedu" eritrocite i leukocite, vitamine i mikro-elemente.
Paraziti narušavaju PH krvi. Paraziti izlučuju mlečnu kiselinu, masnoću i druge toksine pa u većoj količini truju cjeli organizam.
Paraziti slabe imunitet i pripremaju podlogu za teške infekcije: koje mogu uzrokovati karcinom.

Bakterije caruju
70.000.000.000.000 bakterija živi u čovekovom debelom crevu i potpomaže varenje.
100.000 bakterija udahnemo svakodnevno i one prodiru do naših unutrašnjih disajnih puteva
100.000.000 bakterija 300 različitih vrsta prisutno je u usnoj šupljini
300.000.000 toliko se bakterija u proseku nalazi na koži odrasle osobe.


INFORMACIJE