Jesen je period kada se često javljaju problemi sa digestivnim traktom

Blog » Jesen je period kada se često javljaju problemi sa digestivnim traktom

Jesen je period kada se često javljaju problemi sa digestivnim traktom.

Dolazi do pojave pojačanog lučenja kiseline, iritacije sluzokože želuca.

Kako sprečiti gastritis?

Pazite na ishranu. Ako se jave digestivne tegobe pokušajte češće jesti manje obroke i izbegavajte hranu koja izaziva tegobe, posebno jako začinjenu, masnu i kiselu hranu. Izbegavajte alkohol Prestanite sa pušenjem .Dokazano je da pušenje oštećuje sluznicu želuca i pojačava lučenje kiseline što rezultuje upalom (gastritis) i može uzrokovati karcinom želuca. U stvari je pušenje jedan od najvažnijih faktora u nastajanju karcinoma želuca. Izbegavajte antiinflamatorne antireumatike tipa Voltaren, Brufen, Ketonal. Smanjite stres u svomu životu. Biljni preparat GASTROMAG vam može biti velika pomoć u vraćanju digestivnog trakta u ravnotežu. Zaštititiće vaš želudac i ceo digestivni trakt od promena koje se obično intenziviraju u jesen.

                              GASTROMAG

GASTROMAG je biljni preparat koji se sastoji od velikog broja pažljivo odabranih biljaka, koje blagotvorno i isceljujuće deluju na kompletan digestivni trakt, sluzokožu želuca i creva. Preparat je specijalno pripremljen po ajurvedskim principima - od naših domaćih biljaka. Umiruje i isceljuje upale sluznice usta, jednjaka, želuca i debelog creva. Ima veoma važnu ulogu u lečenju celog  sistema za varenje, takođe upale debelog creva (kolitisa), proliva. Zacjeljuje ranice na želucu i dvanaestopalačnom crevu, normalizuje rad jetre i lučenje zuči. Zahvaljujući antiinflamatornom dejstvu flavonoida Gastromag smiruje i leči upale. Dobar je biljni antispazmatik (razbija grčeve). Smanjuje kiselost organizma.

Gastromag rešava vaše probleme sa želucem na blag i prirodan način!

Istraživanja su pokazala da trećina populacije pati od nekog vida oštećenja gornjeg dela gastrointestinalnog sistema. Veliki broj ovakvih bolesnika ima čir na dvanaestopalačnom crevu ili želucu. Bolesnici se žale na sledeće simptome:

  • bol
  • osećaj neprijatnost i težine
  • mučninu u želucu

Jedna od dijagnoza je i "nadraženi želudac" pacijent se najčešće žali na mučninu, nadutost u crevima, gorušicu i bolove u želucu, kao i zadah iz usta. Na pojavu ovih simptoma u velikoj meri utiču način života, loše navike u ishrani, netolerancija na neke od namirnica, konzumiranje alkohola, pušenje i izloženost stresu.

GASTROMAG - rešavanje problema sa želucem brzo i lako

Gastritis 

Gastritis je poremećaj koji je danas veoma zastupljen. Pod gastritisom mislimo na upalne bolesti sluzokože želuca. Gastritis se javlja kao akutni ili hronični. Akutni gastritis definisan je iznenadnim i prolaznim stanjem bolova u želucu za razliku od hroničnog koji traje duže vreme.

Većina osoba s povremenim bolovima u želucu nema gastritis, ali u situaciji kada se sluzokoža želuca upali, osobe mogu da osećaju neprijatnost popraćenu jakim bolovima u želucu. Jedan od simptoma gastritisa je bol u gornjem delu stomaka, podrigivanje ili štucanje. Gastritis često uzrokuju bakterijske infekcije među kojima je najpoznatija Helicobacter pylori. Gastritis za posledicu često ima čir na želucu ili čir na dvanaestopalačnom crevu.

Preporučeni način ishrane: Osobe koje imaju tendenciju ka povećanoj kiselosti želuca i upalnim procesima, treba da izbegavaju masnu i ljutu hranu, previše začinjenu i fermentisanu hranu, kao i kiselo voće. Ono što bi trebalo da bude zastupljeno u ishrani je hrana slatkog ukusa, gorkog, oporog. Obroci treba da budu na vreme, doručak obavezan. Izbegavati alkohol i kafu.INFORMACIJE